Хасково

Черна статистика: 28 деца жертви на престъпления. 5 непълнолетни хванати да проституират в Хасковско

Пет момичета на възраст между 14 и 17 г. са заловени да проституират в Хасковска област през миналата година. Данните са на Националния статистически инстиут за малолетните и непълнолетните извършители на престъпления.

28 деца са станали жертви на престъпления през 2019 година. Едно момче във възрастовата група 8 – 13 г. е било склоняване към извършването на хомосексуални услуги. Едно дете е склонявано към просия. Жертвите на блудства са 6 момичета и едно момче. 6 деца са получили телесни повреди, а 9 деца са пострадали от кражби.

408 деца в Хасковска област са преминали през Детска педагогическа стая за извършените от тях противообществени прояви през годината. 84 са избягалите от домовете си или от социални институции, 18 са проявилите насилие и агресия.

15 непълнолетни са извършили тормоз, като 13 от тях са го сторили в училище. За хулиганство са хванати петима, скитничество – двама, просия – 4.

Едно е убийството извършено от непълнолетни – в хасковското село Александрово. Телесни повреди са извършили 8 деца, блудство – 4 момчета, изнасилване е извършило едно момче. Три са грабежите, кражбите – 71, а престъпленията, свързани с наркотици – 14.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
BV
BV
23.04.2020 16:34 16:34

Може ли фейсбуците на заловените?

Haha
Haha
23.04.2020 16:43 16:43

А вие ми се притеснявате от китайския грип :)

Back to top button