Хасково

Спешна психологическа помощ при критични ситуации е част от онлайн обучение в Хасково

Специализирано онлайн обучение на Областния екип по приемна грижа се проведе в Хасково, съобщават от общината.

Темите бяха Спешна психологическа помощ при критични и стресови ситуации и Психосоциални рискове и стрес на работното място. Това обучение е било планирано преди въвеждането на извънредното положение на 13 март.

„При тази ситуация вместо да отменим обучението, заедно с ръководителя на проекта „Приеми ме 2015″ Огнян Христов и нашия външен супервайзър Майя Грозданова, решихме то да се проведе дистанционно. Сега мога да кажа, че обучението освен иновативно, беше и ефективно“, коментира Таня Ганева, началник на ОЕПГ в Хасково.

Обучението е проведено чрез съвместна комуникация посредством вайбър-група за въпроси, обсъждане и обобщаване по теми. По време на курса преподавателят е предоставял електронно разработените материали и презентации за индивидуална работа. Прилагани са тестове, беседи и разработка на конкретни казуси. Според участниците, този вариант на обучение е изключително сполучлив за извънредната ситуация, но дистанционното обучение е с потенциал да бъде напълно приложимо и в обичайна обстановка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button