Хасково

Трима „инвалиди“ пробвали да метнат социалните от началото на годината

Стефан МанахиловТри случая на некоректни лица, опитали се да получат медицински изделия и пособия без да имат реална нужда от тях, са регистрирали от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково от началото на годината. Нарушителите опитали да се сдобият с ортопедични обувки и антидекубитален дюшек без да имат това право. 

„Подобни ситуации, в които ЛКК предписват медицински пособия и помощ на хора, които не се нуждаят от тях не липсват в практиката ни“, коментира пред Haskovo.info шефът на Регионална инспекция по социално подпомагане Стефан Манахилов. „Когато разберем за нередност ние проверяваме всеки получил подобна помощ и решаваме дали всичко е редно или не. Ако се установи нередност спираме процеса по получаване на пособията“, допълни Манахилов.

В момента тече изплащането на помощите за отопление. От 10 530 подадени молби за помощи 8 132 са одобрени. Техният размер е 276 лв., като до момента са изплатени по 110 лв. и до края на месеца цялата сума ще бъде преведена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bimbo27
bimbo27
02.02.2010 15:30 15:30

колко инвалидизирани хора има, които са в блестящо здраве… напр. Иванка Асенова Тодорова от ж.к. Мусагеница – бл. 95 – нищо й няма, но имала връзки и се уредила с пенсия – и сега получава всички облаги на инвалидите, голяма заплата и пенсия. Ни дете има, ни коте – а колко хора не могат да свържат двата края – но такава е действителността ни…

Back to top button