Регион

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ с финансова помощ за Свиленград и Димитровград

10 000 лв. получава Многопрофилната болница за активно лечение в Свиленград от Фонд „Обединени срещу COVID-19“. С тази сума ще бъде подпомогнато лечебното заведение по време на кризата с коронавируса.

Както Haskovo.info писа, със заповед на министъра на здравеопазването а МБАЛ – Свиленград е определена за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19, включително такива в тежко състояние. Здравното заведение обслужва общините Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград.

Дарителският фонд одобри за финансиране и инициативи на неправителствени организации за подпомагане на рискови групи хора. Фондация „Подари усмивка“ в Димитровград ще бъде подкрепена с 9 360 лв., а Сдружение „Бъдеще за Крепост“ в село Крепост – със 7 470 лв. 10 000 лв. са определени за Народно читалище „Събуждане – 1927 г.“ в село Радиево.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден от Българският дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Американската търговска камара у нас. Целта е да се предостави финансова подкрепа за най-уязвимите социални групи, засегнати от кризата. Набраните досега средства от дарители са 896 000 лв. Нужда от финансиране за реализиране на помощни дейности в сегашната обстановка са заявили общо 437 кандидати – лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цяла България.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Д-рИванов
Д-рИванов
26.04.2020 23:11 23:11

В областта до сега имаше един тежък случай и той беше на лечение в Окръжната болница, къде трябва да отидат средствата, там където няма болни?!?!?

Back to top button