Хасково

132-та годишнина от Освобождението на Хасково бе чествана днес

ОсвобождениеС венци и почести днес бе отбелязана годишнината от Освобождението на Хасково от турско робство. Пред морената до църквата „Света Богородица“ местни общински управници, културни дейци и общественици почетоха паметта на загиналите в борбата за Освобождението на Хасково и България.

Слово за събитията преди 132 години произнесе директорът на Регионалния исторически музей Николай Колев. Той припомни и част от спомените на очевидци за страшните зимни дни на 1878 година, когато десетки хасковски домове са опожарени от черкезите и башибозуците, и влизането на първите руски войски в града.

В края на церемонията заместник-кметът Татяна Димитрова и ученици от хасковски училища поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите за Освобождението на Хасково.

 Освобождение  Освобождение
 Освобождение  Освобождение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button