Любопитно

Славян Костов: Затворете Windows-а и отворете Прозореца

Фотографът Славян Костов е поредният хасковски творец, който отговори на предизвикателството и се включи в инициативата на общината „Приказка за силата“.

Той беше предизвикан от диригента на детски хор „Орфей“ Елена Цветкова. Славян на свой ред номинира художниците Луиза Китар и Даниел Русев, както и вокалистът на група „Hangar 42“ Боян Гегов.

Фото
Славян Костов

Приказката на Славян Костов е от кадри, заснети през последните 4 г. от неговия прозорец. Той призовава хората да затворят Windows-а и да отворят Прозореца.

„В края на 2016 г. си поставих цел, всеки ден да документирам света такъв, какъвто го виждам през моя прозорец. Този проект кореспондира изключително много с динамичната обстановка, в която се намираме и прозорците за много от нас са малкия остров на спасението в изолация“, казва Славян.

Фото

Всекидневно в обектива на фотографа влизат природните явления, архитектурата на неговия квартал, флората, фауната, с които сме заобиколени. „Никога не съм си представял, че мога така да се радвам, когато открия геометрията на формите, създадени от човека, драматургията на светлината, комедията в започващите и трагедията на отиващите си сезони. Облаците, тези природни текстури с неочаквано начало и край. Облаците, които никога няма да видим отново по същия начин. Целият този спектакъл се разиграваше пред мен с отварянето на един единствен прозорец“, описва своите преживявания хасковският творец.

Проектът на Славян Костов може да видите ТУК.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button