Хасково

Спестяват двойно подаване на отчети на 10 000 фирми в Хасковско

Павлина Пашинова и Наско Нанев

Павлина Пашинова и Наско Нанев

Над 10 000 фирми в хасковска област ще си спестят двойното подаване на годишни отчети през 2010 година. Досега те трябваше да предоставят финансовата си информация и в НАП, и в териториалното статистическо бюро. От тази година това задължение отпада и отчетите ще се подават по избор само на едно място, съобщиха на съвместна пресконференция днес шефовете на хасковските офиси на НАП – Павлина Пашинова и на НСИ – Наско Нанев.

Ако фирмата предпочита електронния начин, тя трябва да подаде отчета си в статистическия институт и след това годишната си декларация в НАП. Хартиени варианти на отчета ще се приемат заедно с годишните декларации в приходната агенция.

10 440 фирми са подали отчет в териториалното статистическо бюро миналата година. Една трета от тях са направили това по електронен път. Очакванията са тази година чрез електронен подпис информация да предоставят половината фирми, коментира Нанев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button