Хасково

Момата разказвал, че получава задачи от служител на НСБОП

Недялко Димитров - Момата

Недялко Димитров – Момата

Хасковският окръжен съд отново отложи делото за двойното убийство срещу Недялко Димитров – Момата. Този път причина бяха неполучените резултати от назначените психиатрични експертизи, които е трябвало да бъдат предоставени от назначени за тази цел специалисти. Вещите лица обаче не се явиха пред съда, за което съдия Росен Русев им определи глоба от по 150 лв.

Днес бяха изслушани нови свидетели, придружавали Недялко в нощта на убийството, както и такива, които са имали работа с него седмици по-рано. Едни от тях са братята Тодор и Петър Атанасови. Младежите заявиха, че пред тях обвиняемият е споделял за други свои убийства и разпознаха оръжието от престъплението.

Друг свидетел, пред когото Момата е признавал за престъпленията си, е Тодор Кръстев – Шопа. „Недялко постоянно ми споделяше къде ходел, кой заклал, кой застрелял, кого вкарал в багажника и такива неща. Разказваше и как бивш служител на НСБОП му възлагал задачи. Всичко това звучеше като приказка“, разказа пред съда той.
За следващото заседание по делото на 24 февруари съдът уважи желанието на подсъдимия да бъде призован като свидетел Владимир Грозев, от когото Недялко е взел пистолета, с който е извършил престъплението.

Haskovo.info припомня, че Недялко Димитров – Момата е обвинен в убийството на Бейтула и Неврие Махмуд от Димитровград, които бяха застреляни в дома им на 1-ви декември 2008-ма година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button