Хасково

Две бебета на Бабинден в Хасковското АГО

Бабинден в хасковското АГОДве бебета очакват на Бабинден в хасковското акушеро- гинекологично отделение. Първото от тях се роди малко след 8 часа тази сутрин. То е момиче с тегло 3,100 кг. и 49 см.

По традиция на Бабинден екипът на отделението получава много честитки. Днес отново имаше празник. Деца от 11-та градина поздравиха даряващите нов живот с песни и стихотворения и получиха като благодарност лакомства.

Хасковското АГО съществува от 1938 година. Първоначално е било сектор към хирургичното отделение, а по-късно е отделено като самостоятелна структура, разказа д-р Стефка Христова, която ръководи отделението от 10 години.

Лекарите и акушерките в отделението отбелязват радостна тенденция през последните години. Броят на новородените расте. През 2009-та на бял свят са се появили 1 170 бебета, което е със 130 повече от предишната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Emiliq Ljudmilova Stefanova
Emiliq Ljudmilova Stefanova
21.01.2010 14:46 14:46

Честит празник на всички акушерки и лекари от АГО-Хасково.
Специални поздрави отправям към акушерката Таня Одажиева,която освен,че е изродила мен ,брат ми и всичките ни братовчеди,помогна да се родят и нашите деца. Да си жива и здрава чино. Благодаря ти от сърце!

Back to top button