Регион

Баба Николина стана „Баба на 2009 година“ в Книжовник

Баба Николина

Баба Николина

78-годишната баба Николина е „Баба на 2009 година“ в село Книжовник. Възрастната жена бе удостоена с тази титла днес в Деня на родилната помощ, тъй като е изгледала двама внуци и четири правнуци. Сред тях е и най-малкия жител на село Книжовник – двумесечната Светлозара

„Гордея се с всичките си внуци и всички са ми еднакво мили„, каза пред Haskovo.info баба Николина. Днес от името на кметството и читалището в селото тя получи плакет, цвете и 50 лева.

ТрапезатаНа Бабинден бе спазен и обичаят с измиване на ръцете на местната акушерка Желка Въчева, която пожела в селото да се родят толкова деца, колкото са пръските от водата. Възрастните жени от селото подредиха трапеза по случай Бабинден.

„С голям респект и уважение се обръщам към вас, защото вие сте дали много за бъдещето както на своите семейства, така и за просперитета на цялата държава„, каза кметът на селото Наско Колешев и пожела на всички здраве и дълголетие.

Image

Плакетът

Image

Желка Въчева

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button