Хасково

200 нуждаещи се с топъл обяд в Хасково

200 нуждаещи от Хасково ще получават топъл обяд от 4 май, съобщават от общината.

На телефон 038/603 395 може да се подава информация от и за хора, попадащи в целевите групи до 4 май. След старта на проекта и при наличие на свободни места, потребители могат да бъдат включвани и след тази дата.

Програмата се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане. Хората ще получават топъл обяд за период от 33 работни дни.

Социалната услуга стана възможна, благодарение на спечелен проект за „Топъл обяд у дома“ в условията на извънредно положение.

Целевите групи, които могат да се възползват, са:

• Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.

• Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение не са в състояние да си осигурят прехраната.

• Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си, своите ежедневни потребности от храна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button