Хасково

Над 15 000 декларираха доходи в Хасковско, онлайн са 85%

Над 15 000 данъчни декларации за доходи от граждани са подадени към края на 30 април, когато приключи данъчната кампания, сочат данните на офиса на НАП в Хасково.

Електронната система за деклариране на доходите ще продължи да функционира до полунощ, допълват от приходното ведомство. Чрез нея, декларации могат да бъдат подавани с електронен подпис или персонален идентификационен код. 85% от декларации за доходите на физическите лица са подадени в офиса в Хасково по интернет, като повечето от тях – 8250, са подписани с ПИК.

Преобладаващата част от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за първи път тази година. Чрез тях средното време за попълване на формуляра е станало три пъти по-кратко спрямо 2019 г., когато лицата сами вписваха данните за доходите си в различните приложения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button