Дузина „зелени“ проекти с финансиране в Хасковско

Хасково

Дузина „зелени“ проекти в Хасковска област ще получат финансиране.

Това става в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2020 г.“ и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

При общините и кметствата финансиране до 10 000 лв. ще получат: кметството в харманлийското село Доситеево за парк за отдих и детски кът, кметството в хасковското село Широка поляна – за озеленяване и възстановяване на зона за отдих, община Любимец за подобряване на физическата и жизнената среда в града, кметство на димитровградското село Горски извор за кът за отдих и спорт, община Симеоновград за зелен център на село Калугерово.

До 5 000 лв. за свои „зелени“ проекти ще получат и училища и детски градини в региона: Спортно училище „Стефан Караджа“ – Хасково, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, ОУ „Христо Смирненски“ – Хасково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в хасковското село Малево, ДГ „Зорница“ – Свиленград, ДГ „Пролет“ – Харманли, ДГ 16 „Славейче“ – Хасково.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.