Авария в цеха за азотна киселина в „Неохим“

Регион

Авария е станала след обяд в цеха за азотна киселина на торовия завод „Неохим“ в Димитровград, съобщават от областна администрация.

Взривът е бил силен и е чут от много хора. Според пожарната няма пострадали и жертви, има единствено материални щети. Спукан е топлообменник.

Производството в цеха е спряно в момента. Кметът Иво Димов допълни, че няма сериозни поражения и опасност от изпускане на вредни вещества.

Аварията няма общо със земетресението, което стана край Пловдив и беше усетено в Димитровград. Няма опасност за населението.

От „Неохим“ коментираха пред Haskovo.info, че не става въпрос за авария. Силният шум бил част от нормалното спиране на инсталацията.

2 коментара

  • ГОВОРИМ ЗА ЗАВОД ПОСТРОЕН ОТ ЛОШИЯ СОЦИАЛИЗЪМ. ЗА 30 ГОДИНИ НИЩО НЕ ПОСТРОИХМЕ. САМО ПЕДАЛ ПАРАДИ ПОЧНАХМЕ ДА ПРАВИМ ПО НАРЕЖДАНЕ НА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ.

  • …като цяло всичко в този завод е фалшиво. Така, че намерил кой да говори за фалш! Стефане, както обикновено, очите ти са замъглени от не скрита наглост, а от думите ти струи посредственост. Факт, е че „твоя“ завод си отива, благодарение на теб и твоите близки хора и кръгове. Ще пориташ още малко и ще го приемеш. Времето в което живеем и ще живеем изсиква качествено нови хора. За твое съжаление ти не си от тях. Явно за теб парите са неоценимо богатство и представляват голяма ценност. Доказал си и си показал във времето своята алчност и злоба, чувства които те водят в житейския ти път, навредил си на много хора, знаеш го прекрасно. Редно е да си платиш – ти и „твоите“ хора, за вредите и страданията, които умишлено сте причинили на много хора. Жалко, жалко, много жалко. Знаеш, че през годините сте „спечелили“ стотици милиони за какво се оплакваш и занимаваш обществеността с твоите фалшиви проблеми? Завода ти е много, много стар и счупен. Просто губиш и тепърва има още да губиш. Този начин на работа, който сте приели е пагубен за всички Вас, там в завода. Дори даже отдавна не е завод а цех за разфасовка на евтини и не качествени торове с не ясен произход. Налага се да се промениш. Ако не го приемеш ще ти се наложи да го направиш. Жал ми е за Вас – пропадналите души. От теб, от Вас струи лоша енергия. Вие носите нещастие на хората. Не сте Хора! Не можете и не знаете какво е да дадеш и да направиш Добро! Всичко свързано с теб и всеки допир до теб и до Вас всички води до негативни последици. Гнус ме е дори от мисълта за Вас и обкръжението Ви. Хората на всякъде те виждат какъв си, излагаш се много и пропадаш стремглаво още по-на долу. Вървете си. Дошло Ви е времето. Прибирай се в къщи и не забравяй – Моли се всеки ден, всяка минута на Бог да Ви пощади!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.