Любопитно

22 училища в Европа гледат урок на хасковска гимназия

Онлайн урок на английски език в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково е достъпен за 22 училища от 11 страни в Европа.

Гимназията работи по проект в европейската училищна платформа eTwinning, насочен към повишаване активността на младите хора към дейности за опазване на околната среда. Урокът представлява виртуална разходка в Източните Родопи, проведена заедно с екип на фондация „По-диви Родопи“.

Експерти запознават учениците с емблематични животински видове в района, с работата на фондацията по завръщането на зубрите и тарпаните в тази част на Родопите. Чрез урока хасковската гимназия популяризира природозащитните мерки, които се прилагат у нас и разказва на връстниците си в Европа за постиженията в тази сфера.

По време на урока е обсъдена и възможността учениците с интерес към природните науки да потърсят кариерно развитие в областта на алтернативния и природосъобразен туризъм, информират от фондацията.

Наскоро професионалната гимназия получи „Знак за eTwinning училище 2020-2021“, който се присъжда на иновативни и приобщаващи училища с активни и отдадени на работата си учители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button