Любопитно

Луиза Китар: Сега е време да развихрим въображението си

Художничката Луиза Китар е поредният творец от Хасково, който се включва в инициативата на общината „Приказка за силата“.

Тя беше сред номинираните от фотографа Славян Костов. На свой ред Луиза предизвиква актьорите Димитър Атанасов – Шърата, Петър Влайков и художничката Констанца Колева.

Луиза

„Ще започна с това, което самият Славян написа „Достатъчно е да затворим
windows-а и да отворим #ПРОЗОРЕЦА“. Първата седмица от карантината беше една
непрестанна мигрена. Съвсем откровено – предозирах с компютъра, телевизията,
телефона… И да, за да се излекувам беше достатъчно да затворя windows-a и да посрещна пролетта, да се отдам на ръчен труд, да създавам за света, който пряко ме заобикаля“, започва своята приказка Луиза.

Луиза

Художничката силно се надява, че тази ситуация на пандемия ще ни накара да преорганизираме приоритетите си, да се върнем по-близо до корените си, без това да значи крачка назад. Да сме по-близо до природата, да се храним с локална храна, да обръщаме повече внимание един на друг.

Луиза

„Възхищавам се на баща ми, който вече от няколко години има голяма градина и се храни с това, което е отгледал. И се радвам на всички тези, които сега, вместо да са затворени в някоя панелка без тераса, са в къщите, по дворовете, с пръст под ноктите. Аз си нямам градина, но пък си имам ателие с тераса, две липи отпред, керемидени покриви, улични котки и цялото време на света, за да се занимавам с каквото си поискам! И цялото време на света, за да преосмислям активността си като художник… Сега е време да развихрим въображението си!“, призовава Луиза Китар.

Луиза

Тя споделя, че е подготвяла изложба, която не е успяла да се състои заради кризата с коронавируса. Сега е решила да вземе реванш и на 7 май терасата й ще се превърне в изложбено пространство, видимо от улицата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button