Хасково

Панаирът – на Кенана, закрито училище – Виенски университет?

ImageТрадиционният хасковски панаир може да се премести на ново място – в парк „Кенана“. „Идеята е в близко бъдеще да се изгради подземна конструкция, където да се провеждат панаирните дни, като така ще се осигури повече пространство и ще се пречи на по-малко хора“, това съобщи днес кметът Георги Иванов на среща за обсъждането на общинския проектобюджет за 2010-та година

„Въпреки нестихващата икономическа криза спечелихме проект за 10 млн.лв., с които ще бъдат изградени 10 нови инфраструктурни обекта в Хасково“, похвали се градоначалникът.  

Представители на Младежки парламентНа дискусията за бюджета присъстваха и представители на новосформирания Младежки парламент.  Кметът ги увери, че до 1-2 години е възможно да бъде открит филиал на Виенския технически университет в Хасково, което ще допринесе повече младежи да останат тук. Всичко зависи от изхода от преговорите с австрийския посланик и с представителите на учебното заведение.

Общината вече е изготвила проект за сграда на бъдещия ВУЗ като се е спряла на тази на закритото училище „Христо Ботев“.

До март ще стартира строежа на камбанарията край монумента „Света Богородица“, а плановете на общината са тя да бъде завършена за Дните на Хасково през септември

Георги Иванов определи тазгодишния бюджет като „песимистичен“, но обеща, че работата по проекти няма да спира и той ще направи всичко възможно икономическата ситуация да се подобри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ре
Ре
23.01.2010 11:30 11:30

Подземна конструкция за сергиите на „жестокия“хасковски панаир-и то на Кенана-най-вероятно на малкото останало незастроено пространство!!!Браво!
Дане би да подготвяме Ямача за застрояване и панаира да пречи?
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ РАЗРУШИ И СТАДИОНА-И БЕЗ ТОВА СПОРТА КАТО ЦЯЛО НЕ Е ПРИОРИТЕТ НА КМЕТА. 🙄

гражданин
гражданин
23.01.2010 13:39 13:39

Стария панаир преци на къщичките на нашите приятели Тенчо Лилянов и Акво на Веслец.До края на мандата на тоя кмет тази площадка ще бъде продадена за застрояване.Сега ще се строи камбанария.Новия вид дарение към общината / считай рекет / при вадене на документи ще е за нея. Колко бетон и желязо ще се изпише с даренията.Ще сатен като с ламарината на църквата в Узунджово. Що мед отиде цял хотел да си облицоваш

Анонимен
Анонимен
25.01.2010 9:28 9:28

Брей,че крадлив кмет! 😉

Back to top button