Хасково

В.Рашидов: Живял съм честно и праведно, за да мога да говоря каквото искам

Вежди РашидовМинистърът на културата Вежди Рашидов представи новата книга със свои интервюта и коментари „Изкуство и власт“. На срещата в зала Хасково присъстваха народни представители, кметът Георги Иванов, зам.-кметът Татяна Димитрова, областният управите Румен Данев, политици и културни дейци.

Министър Рашидов, който е роден в Димитровград, представи своето виждане за културата и ролята на твореца в днешно време. „Винаги съм обичал да хапя тези, които са на власт, но поех кръста на министерското място, понеже смятам, че нещо трябва да се промени в живота на хората в България“, коментира Рашидов.

Препълнената залаВинаги съм живял възможно най-честно и праведно, плащал съм си данъците, не съм крал, за да мога сега да говоря каквото искам„, допълни още министърът на културата.

По-рано днес Вежди Рашидов се срещна с ръководството на община Димитровград. Обсъдени бяха идеите за обявяване на бригадирския град за жив паметник на архитектурата на Социализма и изграждането на алея на монументалното изкуство. На срещата присъства и бившият президент на България Желю Желев, който е един от поддръжниците на идеята. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button