Регион

Д-р Живко Колев със званието за почетен гражданин на празника на Харманли

На 2 май Харманли отбелязва своя 510-годишен юбилей. Днес се почита летният Атанасовден и 185 години от освещаването на старата църква „Свети Атанасий“, станала символ на националната идентичност, съобщават от общината.

Празникът започна с видео излъчване във фейсбук страницата на Община Харманли на тържествената Света литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли, отслужена от архиерейския наместник Живко Петров и йеромонах Максим.

По-късно с официално обръщение кметът Мария Киркова поздрави своите съграждани. Поздрави отправиха още председателят на Общинския съвет Иван Димитров и отец Живко Петров.

По традиция на 2 май беше връчен почетният знак на Харманли. По предложение на кмета в подкрепа на идеята на клуб „Възрожденец“ тази година званието „Почетен гражданин на Харманли“ беше присъдено на доц. д-р Живко Колев.

Доц. Колев има огромен принос в сферата на медицината в Харманли. Благодарение на неговите усилия и опит през 2003 г. е създадено неврологично отделение в харманлийската болница, което до този момент функционира като „Неврологичен сектор“ към „Вътрешно отделение“. Кметът Киркова поднесе на почетния гражданин плакет, грамота и своите лични поздрави за приноса в развитието на медицината в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button