Хасково

Раздават плодове и зеленчуци в хасковските детски градини

В детските градини в община Хасково от днес е създадена организация за получаване на хранителните продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ на земеделското министерство, съобщават от кметството.

Всяко дете получава полагащите му се хранителни продукти за периода от 13 март до 13 май наведнъж. Родителите вече са уведомени и получаването на хранителните продукти се извършва днес и утре при повишени противоепидемични мерки в 11 детски градини.

В Детска градина №17 раздаването на продуктите ще бъде на 12 и 13 май. Причината е, че това детско заведение работи с различен доставчик на продуктите.

Директорите на детските градини съобщиха, че някои от родителите са отказали да получат продуктите. Тези количества храни ще бъдат предоставени на деца от многодетни семейства, социално слаби или сираци, посещаващи съответната детска градина.

От утре поетапно започва раздаването на хранителните продукти и по училищата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button