Регион

Хакери изтеглиха 9 500 лева от банковата карта на димитровградчанин със спам мейл

Около 9 500 са изтеглили хакери от дебитната карта на 36-годишен димитровградчанин. Това е станало, след като той последвал линк в мейл, който получил, че профилът му за интернет банкиране изтича и трябва да актуализира данните си, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

След като кликнал на линка в писмото се визуализирала страницата на банката, на която мъжът бил клиент. Той въвел имената и номера на картата си. Ден по-късно установил, че е реализирано теглене на 30 лева. Няколко дни по-късно обаче установил, че още същата вечер за около 15 минути с различни транзакции е изтеглена сумата от блило 9 500 лева от картата му.

Този вид писма масово се изпращат на мейл адреси периодично от името на почти всички банки. Експертите съветват никога да не се въвеждат лични данни или банкова информация в линкове от имейли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.05.2020 15:01 15:01

Въпрос на грамотност и компетентност е да не се подведеш.

Анонимен
Анонимен
07.05.2020 15:19 15:19

И аз получавам всяка седмица от няколко банки. Човек трябва да мисли и да знае, че това е спам

Back to top button