Любопитно

Издадоха нова книга с поезията на Пеньо Пенев

Издадоха нова книга с поезията на Пеньо Пенев – „Аз, глас и съвест на епохата“, съобщават от община Димитровград, която подпомогна финансово изданието, посветено на 90-годишнината от рождението на поета.

Произведенията в книгата акцентират на четири основни цикъла от творчеството на поета. Изграждането на новия живот и строителството на Димитровград, което е изведено на преден план с емблематичната творба на автора „Дни на проверка“.

Книга

Вторият цикъл е така наречената любовна лирика, а в третия са пасторалните стихове на Пеньо, в които той изразява обичта си към родината и преклонението си пред природата.

Четвъртият основен цикъл е с най-ранните творби на поета от юношеството и казармата. Внушителни са и отпечатаните ръкописи на някой от най-емблематичните творби на Пеньо Пенев.

В изданието има 11 творби на художника и син на поета – Владимир Пенев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button