Луиза Китар показа „Разходка от терасата“ в Хасково

Любопитно

Художничката Луиза Китар откри тази вечер уникалната си изложба „Разходка от терасата“.

Нейното произведение от акрил върху винил изобразява изгледа от терасата й на улица „Братя Миладинови“. Арт инсталацията пресъздава част от наблюденията на художничката по време на социалната изолация, когато хората са си повече по домовете.

Изложба

В същото време галериите са все още затворени и това е една от причините хасковлийката да превърне терасата си в място за изява. Произведението й ще има развитие през следващите дни, като авторката смята да пише върху него и да пресъздаде важни спомени.

Изложба

Луиза Китар завърши Сценография и пространствен дизайн във Франция. От година си е в родния град и е член на Дружеството на хасковските художници. Предстои й самостоятелна изложба в София.

Изложба

Художничката иска да развива уличните изложби – по тротоари и паркове. Вече има много планове, обмисля да работи и повече с кукли – предвижда куклени театри с деца по парковете.

Тази вечер Луиза Китар получи и подаръци, като един от най-милите е рисунката от 5-годишната Никол.

Изложба

3 коментара

  • Браво, Луиза! Винаги ме е впечатлявала креативността ти и нестандартния ти усет да правиш нещата красиво и красиви!

  • ПРЕКРАСНО! Колко е хубаво,че има все още такива млади хора в Хасково! Продължавай Луиза!

  • Даа Луиза е закачила улицата на терасата си! Деиствай и прави това което ти харесва!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...