Спорт

5 спортни клуба с допълнителни средства от държавния бюджет

Тенис клуб „Хасково 2015“ получава 5 700 лв. по програма „Спорт за децата в свободното време“ за 2020 г.

Програмата на Министерството на младежта и спорта подпомага с 4 900 лв. и сдружение „Бадминтон клуб Хасково“. И тази година сред одобрените кандидати е клубът по кану-каяк „Хеброс“ в Харманли, за който са определени 5 200 лв. Заниманията на карате-клуба в Димитровград ще бъдат финансирани с 4 600 лв. В списъка с 3 800 лв е и тополовградският клуб „Джудо“ .

Заради извънредното положение в страната и необходимостта от спазване на противоепидемични мерки спортните клубове, одобрени по програмата, ще могат да започнат занимания постепенно, не по-рано от 15 юни, след отмяна на извънредното положение и в съответствие с обстановката в страната. Те могат да удължат времето за дейностите си до 31 декември. При необходимост могат да се направят и промени в план-графиците и местата на заниманията, както и на ангажираните спортни специалисти, уточняват от министерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button