11 общински жилища са иззети от длъжници за година в Хасково

Хасково

11 са връчените заповеди за изземване на общински жилища на длъжници през миналата година в Хасково.

Тези хора системно не са плащали задълженията си към община Хасково или не са отговаряли на условията за настаняване. Връчени са и 51 заповеди за прекратяване на наемно правоотношение на хора, които не отговарят на условията за настаняване. Това се съобщава в отчета за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2019 г., които ще се разгледат на сесията на 15 май.

Издадени са 325 заповеди за настаняване и 9 – за пренастаняване. 55 граждани са подали документи, от които 47 са включени в окончателния списък за 2020 г. Те ще бъдат настанени при наличието на свободни жилища.

Към 31 декември 2019 г. община Хасково разполага с 410 апартамента, 5 стаи и 32 жилищни сгради, които се отдават под наем на крайно нуждаещи се граждани по реда на Наредбата за общинските жилища. Приходите от наеми на тези жилища през годината са 225 936 лв.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...