Хасково

11 общински жилища са иззети от длъжници за година в Хасково

11 са връчените заповеди за изземване на общински жилища на длъжници през миналата година в Хасково.

Тези хора системно не са плащали задълженията си към община Хасково или не са отговаряли на условията за настаняване. Връчени са и 51 заповеди за прекратяване на наемно правоотношение на хора, които не отговарят на условията за настаняване. Това се съобщава в отчета за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2019 г., които ще се разгледат на сесията на 15 май.

Издадени са 325 заповеди за настаняване и 9 – за пренастаняване. 55 граждани са подали документи, от които 47 са включени в окончателния списък за 2020 г. Те ще бъдат настанени при наличието на свободни жилища.

Към 31 декември 2019 г. община Хасково разполага с 410 апартамента, 5 стаи и 32 жилищни сгради, които се отдават под наем на крайно нуждаещи се граждани по реда на Наредбата за общинските жилища. Приходите от наеми на тези жилища през годината са 225 936 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анто
Анто
08.06.2020 8:37 8:37

Господин кмете местите хора а има един от старите казва се димитър самоковеца с гола глава него няма ли да го местите който ви плюе герб и се държи изродско със всички и казва кой какво да прави живее на г.кирков

Back to top button