Хасково

Общината отпуска по 2 000 лв. за лечението на мъж и дете

Две докладни от председателя на общинския съвет Таня Захариева за отпускане на еднократна финансова помощ на двама нуждаещи се в размер на по 2 000 лв. ще бъдат разгледани на сесията на 15 май. Средствата в бюджета за такъв вид помощи са 50 000 лв.

Първта е за 40-годишния Христо Трендафилов за лечение на тежък здравословен проблем. Haskovo.info припомня, че той страда от хронична бъбречна недостатъчност от 2015 г. Единственият шанс за Христо е трансплантация на бъбрек в Турция, но сумата от 25 000 евро и съпътстващите разходи е непосилна за него.

Със съпругата му гледат собствено дете на 5 г. и дете, за което двамата полагат грижи като професионални приемни родители. Доходите на семейството са от заплатата на майката като приемен родител и пенсията на бащата от 230 лв.

Втората помощ ще е за Мария Миланова за лечението на тежък здравословен проблем на 5-годишното й дете Мария-Антоанета. Детето има нужда от лечение в специализирана клиника извън България. Майката е самотен родител и отглежда сама трите си деца. Настанена е в общинско жилище, но изпитва финансови затруднения, поради липсата на работа и нуждата да се грижи за детето си.

Дарителска сметка:

IBAN: BG96BPBI817010Y3789401
BIC: BPBIBGSF
Христо Трендафилов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button