Хасковлии се забавляват с текбол на „Ямача“

Спорт

Текболът е един от новите спортове и вече се практикува в Хасково.

Любители на спорта се забавляваха с играта, базирана на футбола, на специална преносима маса до заключения стадион „Хасково“. Те разказаха пред Haskovo.info, че масата струва 1 000 евро, но сега заради коронавируса е наполовина по-евтина. По техните думи този спорт набирал все по-голяма популярност по света и в България. У нас дори имало спортни клубове по текбол в Асеновград и Габрово.

Текбол

Текбол е един вид комбинация между тенис на маса и футбол, но тук масата е под формата на дъга. Играчите имат право да жонглират с топката до три пъти, след което тя трябва да бъде изпратена в противниковата половина. Счита се, че текбол е най-чистата форма на футбола, тъй като няма пряк контакт между играчите, както и между тях и масата. Текболът е създаден в Унгария.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.