Любопитно

Хасковска гимназия с виртуална програма за майските празници

Макар и в условията на дистанционно обучение, ученици и учители от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбелязват празниците през май, похвалиха се от училището.

Става въпрос за Деня на труда и на международната работническа солидарност, Гергьовден, Деня на храбростта и Българската армия, Деня на Европа, Деня на Светите братя Кирил и Методий. Празничното настроение завладя виртуалните класни стаи.

За Деня на труда беше изготвено кратко видео „Историята на празника“. Гергьовден, както традицията повелява, върви ръка за ръка с добро настроение и вкусна храна. Той бе отбелязан с музикален видеопоздрав от Христиана, Селин и Клуб „Фолклорни ритми“ към училището. Изработена беше и електронна книга „Гергьовденска трапеза“, събрала всичко за празника и празничните ястия. Гергьовденските събития включиха още презентация и проучване сред ученици от европейски страни за майските празници в платформата eTwinning.

Гимназия

В Деня на Европа се проведоха часове с ученическо самоуправление. В 8 В клас, специалност „Рекламна графика“ учителското място беше заето от ученичката Даниела Тенева. Темата на нейния урок на английски език беше свързана с един от най-големите проблеми на човечеството – замърсяването на околната среда. Учителката за ден бе подготвила презентация, интерактивно видео, работен лист за упражнение и интерактивни обобщителни въпроси. С интерес учениците от гимназията се включиха и в интерактивна игра в платформата Socrative, като в нея отбори се състезаваха със знанията си за Европейския съюз. Подготвени бяха презентация за ЕС и анкета „Какво знаем за Европейския съюз“.

В момента училището се готви усилено за виртуалнато изпращане на випуск 2020 и за отбелязването на Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Целта на празничните инициативи е засилване на духовността, родолюбието, признателността и чувството на национално самосъзнание и гордост у учениците, казват от гимназията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Ганьо
Бай Ганьо
12.05.2020 0:30 0:30

Какво ми се хвалят… в ПМГ и ЕГ още от самото началото на дистанционното обучение се провеждат допълнителни онлайн занятия и „виртуакни“ дейности. А за присъствието на учениците в онлайн обучението, в тези гимназии, да не говорим, несравнимо е! То матурите ще покажат, кои гимназии са били „най-активни“.

Back to top button