Регион

Главният прокурор е в Харманлийско заради пребит 78-годишен мъж

Двама възрастни са били нападнати в домовете си през последните дни в харманлийското село Браница. По тази причина днес в Харманли пристигна главният прокурор Иван Гешев.

Последният случай е от края на седмицата, когато 78-годишен мъж от селото е вързан, покрит с одеало и бит в дома си. Нападателят му е отнел 220 лв. Пострадалият се възстановява в болница, а нападателят вече е задържан под стража от харманлийския съд. Той е познат с предишни такива прояви и е от проблемна фамилия, която тормози хората в селото.

Жертвата на грабежа е Димитър Господинов. Синът му Валентин разказа пред Haskovo.info, че баща му е нападан 3 пъти досега.

Грабеж
Синът на последния ограбен мъж

В Браница по-рано също в дома му е нападнат възрастен, у когото обаче нападателите не намерили пари.

Прокурор

Гешев коментира, че приоритет на прокуратрата и МВР е справянето с битовата престъпност. Той очаква ръст, защото заради пандемията в страната се прибират криминално проявени и осъждани. Главният прокурор настоява за профилактика, за да не се случват подобни нападения над беззащитни възрастни хора. По думите на Гешев проблемът с битовата престъпност не може да бъде решен в един миг, но с общи усилия тя може статистически да намалее до края на годината.

На територията на Хасковска област сега се провежда поредна полицейска операция срещу битовата престъпност.

Прокурор

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Васил
Васил
12.05.2020 12:24 12:24

Пунта Мара

Анонимен
Анонимен
12.05.2020 14:55 14:55

Има грабеж или главния прокурор е дошъл.

Back to top button