Главният прокурор е в Харманлийско заради пребит 78-годишен мъж

Регион

Двама възрастни са били нападнати в домовете си през последните дни в харманлийското село Браница. По тази причина днес в Харманли пристигна главният прокурор Иван Гешев.

Последният случай е от края на седмицата, когато 78-годишен мъж от селото е вързан, покрит с одеало и бит в дома си. Нападателят му е отнел 220 лв. Пострадалият се възстановява в болница, а нападателят вече е задържан под стража от харманлийския съд. Той е познат с предишни такива прояви и е от проблемна фамилия, която тормози хората в селото.

Жертвата на грабежа е Димитър Господинов. Синът му Валентин разказа пред Haskovo.info, че баща му е нападан 3 пъти досега.

Грабеж
Синът на последния ограбен мъж

В Браница по-рано също в дома му е нападнат възрастен, у когото обаче нападателите не намерили пари.

Прокурор

Гешев коментира, че приоритет на прокуратрата и МВР е справянето с битовата престъпност. Той очаква ръст, защото заради пандемията в страната се прибират криминално проявени и осъждани. Главният прокурор настоява за профилактика, за да не се случват подобни нападения над беззащитни възрастни хора. По думите на Гешев проблемът с битовата престъпност не може да бъде решен в един миг, но с общи усилия тя може статистически да намалее до края на годината.

На територията на Хасковска област сега се провежда поредна полицейска операция срещу битовата престъпност.

Прокурор

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.