Хасковлии възмутени от строителство на „Ямача“

Хасково

Възмутени хасковлии сигнализираха за започнало строителство на „Ямача“.

Те изпратиха до Haskovo.info снимки, на които се вижда, че е заграден парцел, през който минава и пътека. Недоволство има и в социалните мрежи. Хората смятат, че не е редно да се строи в парк и да се изсичат дървета.

Строеж

 

Оказа се обаче, че теренът е частна собственост от около 20 г. От община Хасково съобщиха за Haskovo.info, че вече са извършили проверка по казуса. Преди години парцелът е бил собственост на ТКЗС, а след това на Държавен фонд „Земеделие“. Държавата го е продала на частно лице, което пък през 2000 г. го е препродало.

Сега, 20 г. по-късно собственикът е решил да си построи еднофамилна къща. Той има и разрешително за строеж, което му е издадено на 4 септември 2019 г., допълниха от община Хасково.

Строеж

 ИЗПРАТИ НОВИНА

31 коментара

 • Зъболекаря Киряков е този който прегради тъпанарски пътеката за ръзходки на хасковлии.
  Вече го мразя и не само аз. НЕ ходете при него, такак и така е слаб зъболекар.
  На 200 метра има цели празни поля. Той изсича гора в парк и прегражда най-любимата пътека на хасковлии.
  Слабоумник.

  • Следващия път Господине или Госпожо ще дойда на разходка във вашия двоор, или ако нямате може и в хола. 🙂

 • То и до училището беше забранено да се строи обаче той си направи стоматологични кабинети! Ходете кауни да си правите зъбите при баничаря!

  • До колкото помня не е точно до училището. Толкова сгради има около „Смирненски“, че не виждам какъв ви е проблема. Имае нещо лично към човека. Дали е завист, дали е друго. Тука не е мястото за това. Ще дойда на гости някой път за по баница. 🙂

 • На 200м от там е пълно с празни и големи терени! Защо трябва да сечете гората за да си направите една колиба?? Изверги мръсни, унищожете и последното богатсво

 • Абе коментиращите, вие сте много интересни хора. Някой си е купил парцел и си строи къща. Кои сте вие да му търсите сметка. Ако някой ви държи на вас сметка какво правите в дома си дали ще сте съгласни?! Тези парцели са частни от преди 20 години, вие се седнали да се правите на интересни. А да търсите сметка на тази, които реално вършат нередности никакви ви няма.

  • Моята къща не е върху гора – олигофрен ! Именно заради това в повечето държави, за да е красиво, хубаво и чисто се ЗАСАЖДАТ ПОВЕЧЕ ДЪРВЕТА ВМЕСТО ДА СЕ СЕКАТ. И не се разрешава да се строи върху територия върху която може да се засадят дървета – то и за това са най-апетитните парцели. Ама къде такъв палячо като теб да му стигне акъла да мисли за това. Прави си къщи там понеже няма хора и иска да избяга – Кенана нали и той е жертва на такива палячовци !!!

   • Господине или Госпожо, много ще ме извинявате, но на мястото на всяка къща в нашия скромен град, а не само в него, (вклщчително и вашата къщурка или блок) преди са расли гори и поляни. Много сте важни, много сте умни всички. Завистта е лошо нещо. Въпросният зЪболекар (за грамотните), ако е негова собствеността, си е купил мястото и има разрешение за строеж от общината. Никой не търси мнение от вас, защото не зависи от вас кой къде ще строи. Престанете да хулите и плюете само защото си нямате друга работа. Вие сте палячовците, не успешните хора. Намерете си хоби.

    • Колко нелепи коментари и тук там някой вкарва размисъл. В статията си е описано, парцела е “частна собственост от около 20 години”!! Защо не се замислите вие, с цветущия език, че като се разхождате по “ пътека, на която спортуват хора” всъщност се разхождате в нечий чужд имот?! Нима сте толкова наивни да мислите, че града е бил гола поляна, на която баба ви, дядо ви и някое предишно управление са построили къщи и блокове?!

 • Kиряка се опитва да цака кмета.
  Сега той ще го нацака и хората ще го оберат.

 • Толкова ли е трудно да се направи нова пътека? Ако трябва да викнат багер от общината.

 • Вече има нова пътека, днеска минах от там. Знаем само да хейтваме. Има и табелка, но някой вече я е счупил.

 • Ма никой не оспорва че е частен имота. Въпроса е зъболекарчето като знае че през неговия имот минава пътека по която спортуват хора…..на ташаклия ли се прави.

 • И да я остави пътеката да си минава през имота му ли? В твоя хол има алея за тичане. И аз спортувам там, но като е частен имота всеки си има права. Спортувайте повече сместо да пишете, има от къде да се мине.

 • Значи давайте да сечеме в парка където преценим че може да минаваме през чужди „холове“ .

 • Това трябваше да е заглавието на статията, „Помач0ри застроиха Хасковският Централ Парк.“

  • Така е помаците обичаме да се ширим в големи къщи!А не да си стоим в черупките си и да завиждаме!!!!

 • А къде е кмета и общината в цялата тая лйняна работа? Нещо много тихички станаха изведнъж.

 • Мръсни измекяри, сделката е била покрита от хасковлии преди 20 г. Седерастите василев, узунджовския мръсник иванов и маймуната наркоман са в основата на мизерията, колкото и да врещите, че била законна. А такива далавераджии като кючука, дилянчо и тем подобно, заедно с придворните им гъзолизци врещят – законно, та законно. Тази далавериа е престъпление против хасковлии, „законно“ беззаконие !!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.