Любопитно

Откриха барелеф на Алеко Константинов в Харманли

Барелеф на писателя Алеко Константинов беше открит в двора на едноименното начално училище по случай патронния празник и 110-годишния юбилей от създаването на школото, съобщават от община Харманли.

Той е изработен от харманлийския скулптор Тамер Халил. Той сподели, че като възпитаник на училището, това е специален момент за него.

Директорът Снежана Захариева честити празника на своите колеги, както и на всички алековци – бивши и настоящи ученици на началното училище.

Паметник

Тържественият момент на разкриването на барелефа беше последван от поставянето на нова традиция в празничното честване. Всяка година учители ще бъдат удостоявани с грамоти за цялостна педагогическа дейност за развитие в образованието и издигане на авторитета на НУ „Алеко Константинов“. Тази година грамота получиха Даниела Атанасова Сянкова, Мариана Димитрова Радева и Елка Йорданова Петкова. Плакет за спомен от 110-годишнината на училището получиха всички членове на педагогическия колектив.

Гост на събитието беше кметът Мария Киркова, която поздрави колектива. Барелефът е изработен с финансовата подкрепа на учители и родители. Юбилейният празник завърши със заря.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button