Регион

Иво Димов ще е представител в международна организация

Управителният съвет на Националното сдружение на общините в България определи четиримата представители в Съвета на европейските общини и региони за мандат 2020 – 2022 г. Сред тях е кметът на Димитровград Иво Димов.

Съветът на европейските общини и региони е най-голямата и най-старата организация на асоциации на местните и регионалните власти. Създаден е в Женева през 1951 г. В него членуват 60 асоциации от 41 държави, които представляват над 150 000 общини и региони. НСОРБ е член от 1997 г.

Дейността на Съвета е свързана с лобиране по европейски политики и законодателство, които оказват влияние върху общините и регионите и обмен на опит между европейските местни и регионални власти.

Кметът на община Харманли Мария Киркова пък ще бъде заместник-представител в Мрежата на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа. Мрежата е създадена под егидата на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа и Съвета на Европа и обединява в партньорство сродни сдружения от региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button