Хасково

28% спад в икономиката на хасковска област за 2009 година

Неохим е сред компаниите с най-голям спад през 2009 година28% е общият спад на икономиката на хасковска област през 2009 година в сравнение с 2008, съобщи директорът на териториалното статистическо бюро Наско Ненев. Най-сериозно е било положението през третото тримесечие на годината. За разлика от преди, през 2009 най-силният месец не е бил декември, а януари.

Всички отрасли са с понижени резултати през годината. Финансовата криза се е отразила най-сериозно на химическата индустрия, представена в региона основно от „Неохим“. Спадът там е с 2/3. Наполовина е реализацията в машиностроенето, производството на кожи и изделия от тях. Строителната индустрия в региона отбелязва спад от 30%.

Тревожна е статистиката и за износа през 2009 година, коментира Наско Нанев. Спадът там е с 38 на сто. 44% от износа се формира от тютюна. Движение на запаси през миналата година не е отчетено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button