Хасково

От днес се приемат заявления за 70 лични асистенти в Хасково

Зара Костадинова70 лични асистенти на за самотно живеещи лица, хора с трайни увреждания и деца с физически и психически проблеми ще бъдат назначени в общините Хасково и Минерални бани, съобдиха днес от „Социално подпомагане“. Асистентите ще работят на трудов договор на 8, 6 или 4-часов работен ден.

Вече се приемат и заявленията. Потребителите на услугата трябва да представят документ за здравословното си състояние или решение от ТЕЛК, както и декларация за доход. Личните асистенти от своя страна освен заявление трябва да попълнят и автобиография по образец. 

„Подборът на потребителите ще бъда изготвен до края на февруари и от 1-ви март вече ще имаме назначени лични асистенти„, съобщи директорът на общинска дирекция „Социално подпомагане“ Зара Костадинова

Лицата, които ще се кандидатират за асистенти, могат да бъдат роднини на хората, както и пенсионери, а тези, които ще бъдат на 4-часов работен ден могат да работят и на друго място. Възнаграждението за асистентите на 8-часов работен ден ще бъде 312 лв. В програмата има и предвидени средства за пътуване в случай, че обгрижваните лица живеят извън града.

Проектът е с продължителност 14 месеца, 2 от които са за подготовка и приемане на заявленията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button