Хасково

Информационните технологии са най-желани от зрелостниците в Хасковско

Най-желаната специалност сред зрелостниците от Хасковска област е Информационни технологии. Това показа анкетата в рамките на инициатива Борса „Бъдеще“, за която Haskovo.info писа. Тя е съвместна между областния управител Стефка Здравкова и Младежкия областен съвет за иновации.

В онлайн проучването, което се проведе от 21 април до 5 май, участваха 625 ученици от 8 до 12 клас. Над 55% от участниците в анкетата са настоящи кандидат-студенти. Зрелостничките предпочитат да се развиват в сферата на стопанското управление, образованието и здравеопазването. Младежите от випуска са се насочили към IT сферата, спорта и обществената сигурност.

Пълният анализ на данните и резултатите от анкетата бяха обработени съвместно с младежите от Съвета и експертите от Центъра за кариерно ориентиране Хасково. Те ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Младежки областен съвет за иновации на 18 май.
От тази дата стартира и кандидат-студентската борса „Бъдеще“. Тя ще се проведе изцяло на фейсбук страницата на Младежки областен съвет за иновации. В рамките на една седмица учениците от Съвета ще публикуват индивидуална информация за държавните университети, съдържаща презентационни материали, информация за университетите, факултети и филиали и дати на предстоящи кандидат-студентски изпити.

Областният управител изпрати писма на всички държавни университети в страната с покана да се включат в Борса „Бъдеще“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button