Спорт

„История в минута“ за рожденика Григор Димитров – ВИДЕО

На рожденика Григор Димитров посвети серия от „История в минута“ Регионалният исторически музей в Хасково. „Григор Димитров – първи купи“ е подготвена от Антония Петрова – PR и Милен Вълчев – главен уредник в отдел „Нова история“.

Серията разказва за първите стъпки на Гришо в тениса и неговите първи големи успехи. Григор хваща ракетата за пръв път едва на 3 г. Започва да играе на 5 г. Първият му спечелен турнир в родно Хасково е купа „Кенана“ през април 2005 г. Завършва годината като №1 в ранглистата на Tennis Europe при 14-годишните.

През 2006 г. Григор отново е на хасковските кортове и печели ITF турнира „Кенана къп“ до 16 г. Годината приключва с най-престижните трофеи за юноши в САЩ. На „Ориндж боул“ организаторите нямат табела с името му до финала – не вярвали, че ще стигне до там. На „Еди Хер“ сайтът на турнира приписва победата на загубилия от Григор Димитров с 6:1, 6:1 Алекс Домиан.

През зимата Григор се подготвя за състезания при мизерни условия в хасковската спортна зала „Спартак“ на издуто дюшеме, студ и локви при лошо време. Понякога той тренира с ушанка и ръкавици.

Григор 3 пъти е Спортист на Хасково – два пъти при юношите (2007 и 2008 г.) и веднъж при мъжете през 2016 г.

Става Европейски юношески шампион до 16 г. в Москва през 2007 г. без нито един загубен сет. А през 2008 г. печели Уимбълдън при юношите, като на финала побеждава финландеца Хенри Континен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.05.2020 23:16 23:16

4estito na mom4eto.
Vinagi go gledame s nai goliam interes
USPEH NA GRIGOR

Back to top button