Хасково

Несебър конкурира Хасково със статуя на Св. Богородица

Монумента св. БогородицаСкоро Хасково няма да е единствения град в страната, който се гордее с монумента „Св. Богородица“. Причината за това е ,че в Несебър също ще да бъде издигната статуя на божията майка, съобщи за Haskovo.info кметът на общината Николай Димитров.

Монументът ще е част от голям екопарк, който ще бъде разположен над местността Инцараки край града и е част от новия Подробен устройствен план на Несебър, който ще се гледа на заседанието на общинския съвет този месец. Освен статуята на „Св. Богородица“ в парка ще бъде издигната и църква.  

„Не искаме да конкурираме хасковската статуя, искаме мир между общините“, отговори с усмивка Николай Димитров на въпроса ни ще се опитат ли да издигнат статуя по-висока от Хасковската, за да бъдат вписани в книгата с рекордите на Гинес.

„Идеята е на хората“, поясни кметът на Несебър, тъй като празника на града е на 15 август, когато Православната църква отбелязва Успение на Пресвета Богородица и божията майка е закрилница на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
NIKOLAY
NIKOLAY
17.02.2010 18:24 18:24

😛 От край време се знае че в Несебър има повече Хасковлий от колкото в Хасково, така че е нормално да пренесем Богородицата и там. Догодина и химна на града с лека аранжировка с привкус на пясък и гларуси да им го дадем. 😀 😀

Back to top button