Хасково

БЧК раздава допълнително хранителни пакети на 908 нуждаещи се в Хасковско

Българският червен кръст – Хасково поетапно ще предостави индивидуални хранителни пакети на нови допълнителни групи хора в Хасковска област.

Това става в периода от 18 до 29 май. Те са общо 908 и са определени от Агенцията за социално подпомагане, съобщават от БЧК.

Пакетите, които са със средно тегло до 30 кг., съдържат 16 вида продукти – брашно, олио, ориз, консерви и други. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Хранителните пакети ще се предоставят с изключителната подкрепа на общините като раздаването ще се извършва по домовете на хората. По време на започващото допълнително раздаване на хранителни помощи ще бъдат предоставени и информационни материали, съдържащи препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

Целевите групи, които ще получат хранителните пакети:

1. Лица, получаващи топъл обяд от общини, чиито договори по ОП 3 приключват през периода 01.01.2020 г. – 30.04.2020 г. (Димитровград).
2. Потребители на социални услуги от резидентен тип (ЦНСТДБУ, ЦНСТДМУ в Хасково, Харманли и Свиленград)
3. Хора с ниски доходи в затруднена социална ситуация, идентифицирани от териториалните поделения на АСП по общини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button