Хасково

Пръскат срещу комари в Хасково от 20 май

Започва пръскане срещу комари в Хасково от 20 май, съобщават от общината.

Това ще става рано сутрин от 5 до 8:30 часа. Препаратът, с който ще бъдат обработени зелени площи и места, където се събират комари и други насекоми, е АЛФАЦИП 60 СК. Той е доказано ефективен инсектицид срещу голям брой насекоми като мухи, комари, хлебарки, кърлежи, бълхи, мравки. Карантинният период на обработените площи е 24 часа. Последействието на препарата е 20 дни.

В сряда пръскането ще започне от парк „Кенана“, а в четвъртък ще бъде обработен парк „Ямача“. През следващите дни по график ще се пръскат централна градска част и кварталите.

За пръв път в Хасково коритата на река Хасковска и т. нар. Малка река по булевард „Илинден“ ще бъдат обработени с топъл аерозол.

Община Хасково е уведомила Сдружение „Пчела – Източни Родопи“ за предстоящата обработка срещу комари, за да бъдат взети всички предпазни мерки за пчелните семейства. Със съдействието на Сдружението ще бъдат информирани всички пчелари от Хасково, а графикът за обработката на площите ще бъде поставен и в специализираните пчеларски магазини.

Ако настъпи рязка промяна на времето графикът ще бъде актуализиран, а пчеларите и хасковската общественост уведомени.

Продължава косенето на междублокови пространства и паркове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Геновева Димитрова
Геновева Димитрова
18.05.2020 15:30 15:30

За града Хасково добре /пръскат за комари, кърлежи и косят тревата/, а за СЕЛАТА на община Хасково, особено през които преминават РЕКИ и които са се превърнали на канализации: Там какво правим? Нито пръскаме нито косим, а развъждаме комари, кърлежи, змии и други опасни животинки пренасящи най различни болести.Едно такова село е Книжовник. Хората в това село са добронамерени, работливи и не заслужават такова отношение към околната среда. Да не говорим, че само едната част от селото се радват на канализация. Всички хора си плащат данъците, като има канализация за едни трябва да има и за други.Природата трябва да се пази, защото рано или късно тя ни наказва, както сега с този нов и неизвестен за всички вирус. Дано да го прочетат всички от които зависи да се разреши този проблем.
Всички на предизборните си кампании обещаваха и ни уверяваха, че това ще се случи и е приоритет номер едно.

до Геновева Димитрова
до Геновева Димитрова
18.05.2020 18:04 18:04

Г-жо, вие живеете ли в Хасково или само наивно си вярвате на пропагандата на общината? Щото в действителност нито косят, нито улици мият, с кърлежи си е пълно, единствено все още боклука извозват, да видим до кога.

КОРЕНЯК
КОРЕНЯК
19.05.2020 11:07 11:07

Имаше един ДИРЕКТОР на ЕКОПРОГРЕС Р.Лозев се казваше,бивш д-р на Енергото.Понегово време КЕНАНА и ГРада се пръскаше и със САМОЛЕТ.Сега какво,ще напръскат по алеите с пр – вода а гората с хептен нищо…
Та така,СВИЛЕНГРАД също пръскат със САМОЛЕТ.

Back to top button