Заплатите в Хасковско са с 362 лв. по-ниски от средната за страната

Хасково

През първото тримесечие на 2020 г. средната месечна заплата в Хасковска област нараства спрямо четвъртото тримесечие на 2019 г. с 1.6%, като достига 955 лв.

За обществения сектор средната заплата е 1 171 лв., а за частния – 882 лв., сочат последните данни на Териториално статистическо бюро – юг, отдел „Статистически изследвания – Хасково“ при Националния стастистически институт.

По размер на средната месечна заплата през първото тримесечие Хасковска област заема 23 място сред 28-те области в страната. С най-висока заплата е област София – 1 805 лв., а с най-ниска Благоевград – 867 лв. За периода средната месечна работна заплата за страната е 1 317 лв. – с 362 лв. по-висока от тази за област Хасково.

Заплата

Средната брутна месечна заплата в Хасковска област за януари е 953 лв., февруари – 972 лв. и март – 941 лв.

Наетите по трудово и служебно правоотношение към края на март в Хасковска област намаляват с 478, или с 0.9% спрямо края на декември 2019 г., като достигат 50 900. Те намаляват с 1 766, или 3.5% спрямо същия период на предходната година.

Заплата

15 коментара

 • Еми нормално, затова няма вече млади хора в Хасково. Не знам какво ще стане с града след още 50 години.

  • Споко. Това е световна политика. И на запад е същото. 3 дни работиш, 10 дни без работа или те осигуряват на 4-часов работен ден. Добре са, да не ги изброявам всички, лекари, юристи, митничари, полиция и пр., но те се оплакват повече, искат западни заплати и кои са много работещи и малко получаващи-шивачките и сие. Хасково е селски град. След работа нали ходите на село да копате или… А за комунистите, останалите малко живи от бкп, характер не се променя. Честито Рамазан Байрам! Да сте живи и здрави…

  • Да си работят те за тези пари!
   Само ще се реве,че заплатите били по-ниски,ама нищо съществено не се прави по въпроса.Отдавна и почти навсякъде се знае,че на хасковските фирми и техните собственици не обичат да си плащат на хората, а други пък не плащат и адекватно!
   Друго,че редовно се бавят и заплати – не стига че са нищожни!
   Като започнат да фалират и да им секва работата ще им дойде акъла,ама ще е твърде късно.Мноооого късно!!!!!

 • 30 ГОДИНИ ВСИЧКИ ПРЕХВЪРЛЯТ ОТГОВОРНОСТТА НА КАМУНИЗИТЕ. ОБАЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА КАМУНИЗИТЕ ЗАВОДИТЕ ПРАЩЯХА ОТ РАБОТА. ФАКТ. ЗА ЕДНИ БАНАНИ И ЕДНА КОКА КОЛА СИ ЕБАХМЕ ДЪРЖАВАТА.

 • НАЙ- ГЛУПАВОТО БЕШЕ ДА МИСЛИМ ,ЧЕ ЗАПАДНИЯТ КАПИТАЛ ИДВА ДА ПОМАГА ДА ЖИВЕЕМ ПО- ДОБРЕ. ИСТИНАТА СЕ ОКАЗА , ЧЕ ИДВАТ ДА НИ ВЗЕМАТ И МАЛКОТО КОЕТО НИ ОСТАНА. И УСПЯХА . ВЗЕХА ГО.

 • КОГАТО НАРОДА СЕ СЪБУДИ АКО ВЪОБЩЕ ТОВА СТАНЕ ЩЕ Е ТОЛКОВА КЪСНО ,ЧЕ НЯМА ДА ИМА СИЛИ ДА СЕ ИЗПРАВИ

 • Защото частният сектор води двойно счетоводство. Иначе в частния сектор щеше да е по-висока средната. Хайде кажете колко от вас се водят че работят на мин раб заплата и колко ви дават под масата?

  • Нами знаеш че за това което казваш са виновни управниците които бездействат

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.