Хасково

Напръскаха срещу комари на Кенана

Започна пръскането срещу комари в Хасково, съобщават от общината.

Тази сутрин между 5 и 7 часа бяха напръскани зелените площи в парк „Кенана“. Препаратът, с който се пръска е „Алфацип 60 СК“, който е ефективен срещу мухи, комари, хлебарки, кърлежи, бълхи, мравки. Карантинният период на обработените площи е 24 часа. Последействието на препарата е 20 дни.

Утре ще бъде обработен парк „Ямача“. През следващите дни по график ще се пръска в централна градска част и кварталите.

Както Haskovo.info писа, за пръв път с топъл аерозол ще бъдат напръскани коритата на река Хасковска и т. нар. „Малка река“ по булевард „Илинден“.

Община Хасково е уведомила Сдружение „Пчела – Източни Родопи“ за обработката на площите срещу комари, за да бъдат предпазени пчелните семейства. Със съдействието на Сдружението са информирани пчеларите от Хасково. Ако настъпи рязка промяна на времето, графикът ще бъде актуализиран, а пчеларите и обществеността уведомени.

Продължава косенето на междублокови пространства и паркове, допълват от кметството.

От община Димитровград съобщиха, че планират да извършат втори етап на пръскане срещу комари и техните ларви на 22 и 23 май. Обработката ще обхване улични дървета, храсти и зелени площи в междублокови пространства на територията на града, включително трите квартала „Марийно“, „Черноконево“ и „Изгрев“, трите големи парка, стадионите и гробищни паркове в града. Пръскането срещу комари ще се провежда по график късно вечерта. При неблагоприятни метеорологични условия е възможно датите да бъдат промени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мима
Мима
20.05.2020 9:42 9:42

Дано този път е успешно!

бул.В Левски
бул.В Левски
20.05.2020 10:32 10:32

А кварталите кога? Дерето на Акация е развъдник!

Back to top button