Хасково

Близо 30 000 лични карти и 20 000 шофьорски книжки изтичат в Хасковско

Срокът на 29 813 лични карти, 24 496 паспорта и 20 047 шофьорски книжки в Хасковска област изтича до края на 2020 г., предупреждават от Областната дирекция на МВР.

От Паспортна служба напомнят, че личните карти и шофьорските книжки, които изтичат между 13 март и 31 октомври имат удължена валидност 6 месеца на територията на страната. За април в областта са издадени 1 131 лични карти, 478 паспорта и 626 шофьорски книжки.

Както в община Стамболово, така и в полицейския участък в Минерални бани ще бъде отворено изнесено работно място със служител от Паспортна служба и полицай от КАТ. На 26 май и 2 юни служителите ще приемат заявления за лична карта, паспорт и шофьорска книжка. След като документите са изготвени, те ще се връчват на място. За заплащане на услугите има осигурен Пос терминал.

Документи за самоличност могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност и хората могат да го направят на предпочитано от тях звено на БДС, различно от постоянния им адрес във все още ненатоварените гишета. Хората, притежаващи електронен подпис, могат да се възползват и от електронните услуги на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button