Любопитно

Концерт и изложба на отличници за 24 май в Димитровград

Празнична програма ще има в Димитровград за 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщават от общината.

От 10:30 ч. Забавно-духовият оркестър ще изнесе тематичен концерт с музика само от български автори. От сцената на площад „Поезия“ музикантите ще изпълнят познати и любими произведения от различни жанрове. В празничния концерт ще бъдат изпълнени франгменти от оперетата на Асен Карастоянов „Българи от старо време“, „Граовски танц“ от Жул Леви, „И-ха-ха“ на Петър Ступел. Истинска наслада са произведенията на друга знакова фигура за българската музика Йосиф Цанков. В програмата ще бъдат изпълнени и песни от филми „Боси времена“, „Хора и улици“, „Синева“.

Концертът ще започне с изпълнение на химна на българската просвета „Върви, народе възродени“. Специален поздрав към зрелостниците ще бъде изпълнението с нов аранжимент за духов оркестър на „Един неразделен клас“.

Мястото на концерта е съобразено освен с тематиката на събитието и с мерките за безопасност, допълват от кметството.

Традиционната изложба „Ние се гордеем с тях“ на ученици с отличия, награди и постижения от димитровградските училища ще бъде разположена на площад „България“ пред общината на 24 май.

Екземпляр от последното издание на книгата „Аз, глас и съвест на епохата“, издадена по повод 90-годишнината от рождението на Пеньо Пенев, ще получи всяка училищна и читалищна библиотека в община Димитровград.

С поздравителни адреси до всички в сферата на образованието и културата кметът Иво Димов ще поздрави радетелите на просветата в община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button