Пуснаха безплатен безжичен интернет в парковете и центъра на Хасково

Хасково

Безплатен безжичен интернет на висока скорост вече има в парковете и центъра на Хасково, съобщават от общината.

Местата са площадите „Свобода“, „Общински“, „Атлантически“, детският парк пред галерия „Форум“, парк „Ямача“ зад монумента на Св. Богородица, парк „Кенана“ в района на детските площадки след паметника на Победата, Градската градина, парка до Езикова гимназия „Асен Златаров“, квартал „Бадема“ между блоковете 6, 8 и 10.

Интернет

При избор на безжичната мрежа WiFi4EU от мобилното устройство потребителят трябва да потвърди достъпа чрез заредената страница, за да се свърже успешно. Всички точки за достъп отговарят на изискванията на Европейската комисия за скорост и достъпност.

Така общината приключи изпълнението на проект по програмата „WiFi4EU – насърчаване на интернет свързаността в местните общности“, финансиран от Европейската комисия. Програмата предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за публичен достъп до безжичен интернет на обществени места, включително библиотеки, музеи, паркове и площади. Целта на инициативата е до 2020 г. да бъде осигурен безплатен достъп до безжичен интернет на най-посещаваните обществени места във всяко село и всеки град в Европа.

2 коментара

  • Wifi4Eu означава wifi за ЕС. Да сте чули някъде за wifi от путин? Бас държа че не сте. Путин дава и обещава само в тролските фалшиви новини във фейсбук!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.