Хасково

17 400 вече декларираха доходи в Хасковско

17 400 вече са декларациите за доходи от физически лица, подадени в офиса на НАП в Хасково.

Броят им продължава расте, защото до 30 юни доходите си декларират едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци. Ако желаят да ползват отстъпка от 5% върху данъка си за довнасяне, те трябва да подадат годишната си декларация и да внесат дължимия по нея данък в срок до 1 юни, уточняват от НАП.

До края на юни едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ, трябва също така да декларират и внесат окончателните социални и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година вноски за осигуряване.

До 30 юни беше удължен и срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък. До днес 8 300 дружества от областта са обявили данъчните си резултати от предходната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button