Регион

Наградиха всички номинирани за награда учители и ученици в Свиленград

Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев връчи годишните награди „Учител и Ученик на годината“ по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, съобщават от общината.

Тази година всички преподаватели и ученици, които бяха номинирани от учебните и детските заведения, бяха наградени и получиха кристални плакети, грамоти и парични премии. Заради извънредната обстановка тържеството се състоя на три части в малката зала на общината. В поздравите си към отличените кметът отбеляза големия принос на учителите за образованието и възпитанието на младите поколения, а на учениците пожела все така да се трудят и да постигат нови успехи.

Наградени

Заместник-кметът Мария Костадинова също поздрави учителите и учениците за справянето им в тежката кризисна ситуация поради епидемията от коронавирус, което показва, че предизвикателствата ни карат да се обединяваме и развиваме и реално да оценим важността на образованието и здравеопазването.

Наградени

В категория Училищно образование „Учител на годината“ за 2020 г. от СУ „Д-р Петър Берон“ е старши учител в начален етап Ваня Иванова, от ПГССИ „Христо Ботев“ е старши учител по английски език Алексия Лилянова, от I ОУ „Иван Вазов“ е старши учител по български език и литература Огнянка Петрова, от ОУ „Любен Каравелов“ е Елена Димитрова, преподавател в прогимназиален етап по биология, химия и физическо възпитание и спорт, от ЦСОП „Стефан Василев“ е старши учител предучилищна и начална педагогика Зоя Христова – Михалева, от ОУ „Христо Ботев“ – село Левка е старши учител по български език и литература Таня Колева, а от НУ „Христо Попмарков“ е старши учител Катя Паскалева.

Наградени

В категория Предучилищно образование „Учител на годината“ за 2020 г. от ДГ „Детелина“ е Живка Георгиева, от ДГ „Зорница“ е Мария Ташева, от ДГ „Радост“ е старши учител Красимира Христова, от ДГ „Слънце“ е главен учител Надя Николова и от ДГ „Снежанка“ е старши учител Иванка Славова.

„Ученик на годината“ за 2020 г. от СУ „Д-р Петър Берон“ е Стефани Караначева в XII клас. „Ученик на годината“ от ПГССИ „Христо Ботев“ е Нейко Нейков, специалност „Селски туризъм“ с интензивно изучаване на английски език. „Ученик на годината“ от I ОУ „Иван Вазов“ е Дениз Илиев от II клас. „Ученик на годината“ от ОУ „Любен Каравелов“ е Зина Кирилова от VI клас. От ОУ „Христо Ботев“ – село Левка пръзът е за Мирослава Иванова в V клас. От НУ „Христо Попмарков“ наградата получи Стефка Михайлова в IV клас. От ЦСОП „Стефан Василев“ награден е Дилян Делчев в IX клас в професионална паралелка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button