Любопитно

Почетен знак „Златен век“ за хасковския театър „Дани и Деси“

В навечерието на 24 май Министерството на културата отличи с Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота Таня Евтимова – актриса, основател на театър „Дани и Деси“, и Атанас Евтимов – основател на популярната театрална формация.

Наградата им се връчва за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност и по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Както Haskovo.info писа, през ноември миналата година „Дани и Деси“ представи българската култура и на Световния куклен карнавал RAINFOREST в Борнео, Малайзия. Трупата бе поканена там сред 700 кандидати от целия свят. На сцената в едномилионния град Кучинг „Дани и Деси“ игра спектакъла „Принцеса Капчица“ и прибави към колекцията си нови заслужени награди.

Министерството на културата отличи с грамота Васил Василев – председател на НЧ „Просвета – 1870“ в Свиленград и секретаря на културната институция Ваня Стефанова.

Сред наградените 72 личности и институции е и НЧ „Св. Климент Охридски – 1969“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button