Любопитно

24-та самостоятелна изложба откри Михаил Павлов

„Миналото и сега“ – под този наслов Михаил Павлов подреди изложба, която внесе колорит във фоайето на читалище „Заря“ в Хасково в навечерието на 24 май.

Трябваше да я открием още през март, но точно тогава започнаха ограниченията заради пандемията, посочи секретарят на културната институция Александър Милушев. Изложби като тази ни вдъхновяват и зареждат с енергия, каза в словото си Симеон Тодев, председател на Дружеството на хасковските художници.

Изложба

Изобразителното изкуство, рисуването, живописта не са занаят, а призвание, пише в издадения албум „Моят творчески път“ с репродукции художникът Михаил Павлов достигнал достолепна възраст. На тази мисъл е подчинена и 24-та му изложба, в която са представени 34 творби. Акцент в експозицията са портретите – от първия кмет на Хасково след Освобождението Михаил Минчев до днешната гордост на града – световно известния тенисист Григор Димитров. Хубост и пъстротата на родни багри лъхат от образите на девойки в национални носии и от пейзажите. Най-новото в творческата палитра на Михаил Павлов са импресиите на различни теми.

Изложба

Поетичен щрих към откриването на изложбата внесе Венета Георгиева, която прочете свои стихове. Михаил Павлов получи сърдечни поздравления и много цветя.

Организиторите на изложбата се бяха погрижили за строгото спазване на изискванията при културни прояви по време на извънредната обстановка.

Текст и снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button