Хасково

Отличиха шестима ученици за 24 май в Хасково

Шестима гимназисти са носители на отличието „Ученик на годината“ в Хасково.

Наградите бяха връчени по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Церемонията по награждаването беше пред Паметника на будителите. Всички бяха поздравени с празника от кмета Станислав Дечев и председателя на общинския съвет Таня Захариева.

Празник

Ученик на годината в областта на спорта е Христо Христов от ПГТ „Александър Паскалев“, в хуманитарната област наградата е за Тереза Симеонова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в природо-математическата област отличията се присъждат на двама ученици – Любен Балтаджиев и Стоян Малинин от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, в професионалното образование №1 е Михаил Христов от ПГДС „Цар Иван Асен II“, в областта на изкуството най-високото отличие е за Станислав Иванов от ПГТ „Александър Паскалев“, който е художник в школа „Колорит“.

Празник

Последва откриване на Изложбата на открито пред Младежкия център. Експозицията е от 50 рисунки на деца от арт школа „Дъга“ с ръководител Даниел Русев. Той откри експозицията с призив всички гости да аплодират българските учители. Така Хасково се включи в националната кампания с ръкопляскания всеки българин да изрази признателността си към труда на учителя.

Празник

Както Haskovo.info писа, празничният 24 май в Хасково за пръв път се провежда и в интернет пространството. През целия ден на официалната страница на община Хасково във Фейсбук ще бъдат публикувани празнични послания на изявени хасковски творци.

24 май в Хасковско: Ден на Тополовград, концерти в Димитровград и Свиленград – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button